5 redenen voor regelmatige acupunctuurbehandelingen

Acupunctuur versterkt uw immuunsysteem en helpt ziekten te voorkomen door uw weerstand op te bouwen. Regelmatige acupunctuurbehandelingen kan de reserves van uw immuunsysteem te vergroten, waardoor reactieve behandelingen na ziekte en letsel worden voorkomen. Zelfs als de symptomen verdwijnen, wordt regelmatig acupunctuur aanbevolen om te voorkomen dat ze terugkomen en om een uitstekende algehele gezondheid te behouden. In dit artikel geven wij 5 redenen voor regelmatige acupunctuurbehandelingen.

5 redenen voor regelmatige acupunctuurbehandelingen

Met acupunctuur kunt u blijvende resultaten verwachten. Soms zelfs kort na de behandeling.

1. Goed voor preventie

Naast het sneller herstellen van verwondingen is de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) er ook voor preventie. Regelmatige acupunctuurbehandelingen kunnen hormonen in evenwicht brengen en de immuniteit verhogen. De kans groot dat u al die weerstand ondersteunende medicijnen tegen verkoudheid niet nodig heeft. Uw acupuncturist kan een probleem, zoals verminderde immuniteit al snel herkennen. Het kan verschijnen als symptomen zoals chronische vermoeidheid, slapeloosheid en zelfs schommelingen in lichaamstemperatuur. Een paar behandelingen kunnen namelijk een groot verschil maken.

2. Het verlichten van stress

Het verlichten van stress

Veel mensen beschouwen acupunctuur niet als een ontspanningstechniek, maar het is echt ontspannend. Sommigen vallen zelfs in slaap nadat de naalden zijn geplaatst. Acupunctuur verandert de fysiologische toestand van uw lichaam en maakt verschillende hormonen, neurotransmitters en chemicaliën vrij die uw lichaam in een ontspannen toestand brengen. De effecten kunnen dagen of zelfs weken aanhouden. Dit verlicht ook stress.

Regelmatige acupunctuurbehandelingen kunnen u helpen om u gelukkiger te voelen, de spijsvertering te verbeteren, uw immuunsysteem te versterken en meer. Dit betekent dat zelfs als u bijna nooit ziek bent of pijn hebt gehad, acupunctuur u kan helpen om u op uw best te voelen. U kunt dus de volgende keer dat u zich geïrriteerd en overweldigd voelt, een afspraak te maken met uw acupuncturist.

3. Het kan u helpen pijnvrij te blijven

We hebben allemaal wel eens pijnklachten en kwaaltjes. Maar onderzoek heeft aangetoond dat acupunctuur effectiever is dan pijnstillers voor het beheersen van pijn, zoals artritische gewrichtspijn. Niet alle pijn hoeft te worden behandeld met voorgeschreven medicatie. Dat is de reden waarom natuurlijke en niet-verslavende alternatieven, zoals acupunctuur, de eerste stap is naar pijnverlichting. De meeste mensen hebben niet alleen minder pijn na een behandeling. Ze zien een verbetering in hun dagelijkse functioneren, slapen beter en hebben een beter humeur.

4. Verminderen van de intensiteit van menstruatiekrampen

Veel vrouwen worstelen met hevige krampen, hoofdpijn, bloedstolling of stemmingswisselingen die samenhangen met hun menstruatiecyclus. Acupunctuur kan helpen bij het reguleren van uw cyclus en het verminderen van pijn door de bloedstroom te normaliseren. Acupunctuur is dus effectief voor het verminderen van de intensiteit van menstruatiekrampen en de tijdsduur van de ervaren pijn. Lees hier meer over menstruatie en acupunctuur.

In tegenstelling tot pijnstillers, behandelt acupunctuur niet alleen de symptomen zoals ze zich voordoen. Het heeft ook een effect om menstruatiepijn te verminderen voor toekomstige cycli.

5. Uw gezondheid vanuit een ander perspectief bekijken

Omdat u regelmatig bij uw acupuncturist komt, gaat u vanuit een heel ander perspectief naar uw gezondheid kijken. Met Chinese geneeskunde speelt u een actievere rol bij het begrijpen van uw gezondheid en gaat u dieper in op hoe u met uw gezondheid omgaat. Dit is anders dan de reguliere medische praktijken, zoals met medicijnen. Na verloop van tijd merken veel mensen dat ze geen medicijnen meer nodig hebben die zijn voorgeschreven door hun huisarts, omdat de symptomen onder controle worden gehouden met acupunctuur.

Wilt u meer weten over de 5 redenen voor regelmatige acupunctuurbehandelingen? Uw Chinees geneeskundige van Acupunctuur & Gezondheidscentrum Chen Rotterdam kan u gericht adviseren in uw situatie. Neem gerust contact met ons op.