Recensie van B.W uit Rotterdam Zuid

Sinds enkele weken ben ik onder behandeling bij dokter Chen voor lage rugklachten ten gevolge van overgewicht en hierbij behandelingen om af te vallen.

Vanwege mijn klachten zit ik in een traject naar een maag verkleinende operatie. Ik kamp al jarenlang met overgewicht, al vanaf mijn kindertijd. Vanaf mijn 24 word ik behandeld voor een traag werkende schildklier en vanwege mijn overgewicht, een periode van bekkeninstabiliteit en hernia’s heb ik blijvende klachten in mijn onderrug. Als je niet goed kan bewegen, verbrand je slechter, word je dikker, kan je weer moeilijker bewegen. 1 grote vicieuze cirkel.

Toen enkel massages en pijnstillers niet meer hielpen en ik de wanhoop nabij was ben ik naar dokter Chen gegaan. Acupunctuur was mijn niet echt bekend. Ooit ben ik eens ergens anders geweest waar ik nooit meer terug ging omdat de praktijk smerig was en niemand Nederlands sprak, slechts enkele woordjes.

Bij dokter Chen werd ik meteen in alle rust ontvangen en nam hij uitvoerig de tijd mijn klachten in kaart te brengen. Zonder veroordeling voor mijn gewicht werden mijn klachten direct serieus genomen. Hij is heel vriendelijk praat ontzettend goed Nederlands en neemt alle tijd uit te leggen wat hij gaat doen.

Mijn behandelplan bestaat uit het pijn vrij maken van mijn onderrug, het behandelen van mijn Chi dat ik beter in balans kom en daarnaast gaan we samen aan de slag mijn eetlust te remmen en mijn stofwisseling te optimaliseren zodat ik in een goede conditie mijn operatie tegemoet kan gaan. Of het zal lukken dat ik zo sterk zal afvallen dat een operatie niet meer nodig is betwijfel ik, maar we gaan er mee aan de slag.

Vrijwel direct na de eerste behandeling had ik meteen 70% verbetering in mijn rug. Ik kon weer bewegen, lopen en had veel meer energie. Ook merk ik dat ik veel minder honger, trek heb, en mijn bord niet helemaal meer leeg krijg.

Ik ben er nog lang niet, dat zou ook onmogelijk zijn, maar zoveel verbetering in een korte tijd had ik nooit verwacht. De behandelingen zijn heel relaxt, niet pijnlijk, soms voelt het wat vreemd maar pijnlijk nooit. Ook de massage en Cupping heb ik als prettig ervaren.

Ik kan iedereen met klachten aanraden een bezoek te brengen aan deze praktijk!