Recensie van E.L. uit Rotterdam Overschie

7 maanden geleden ben ik met mijn vriendin mee naar dr. Chen. Zij was daar al onder behandeling en ik wilde er wel meer van weten. Ik kon meteen ingepland worden! Dat was een mooie verassing.

Mijn doel: stoppen met roken en pijnbestrijding in het heupgebied. Ik ben geboren met heupdijsplasie aan beide kanten. 14 jaar geleden er aan één kant een nieuwe heup geplaatst. Sindsdien volgden er nog diverse operaties; pijn werd alleen maar erger.

Sinds ik wekelijks acupunctuur en cupping heb en niet te vergeten het aangepaste eten, gaat het met sprongen vooruit.

Het houden aan het etensvoorschrift ervaar ik als cruciaal. Ik merk het meteen als ik ervan afwijk (bij verjaardagen en feestdagen). Ik zit op energiezuinig; niets rauw, niets koud, alles warm dus zowel gewone temperatuur als thermische eigenschap, ook mijn glas water! Het heeft de nodige uitdaging culinair gezien, maar waar ik voorheen iedere luchtdruk wisseling voelde en dan niet kon zitten en lopen, kan ik nu aardig zitten (pas naar de film geweest, al 16 jaar geen bioscoop meer van binnen gezien) en lopen gaat ook steeds beter. De weersinvloeden zijn zo goed als verdwenen. Loopafstanden met stok worden groter, stukjes lopen zonder stok ook!

Word ik ooit pijnvrij? Geen idee. Maar voor nu: minder pijn betekent minder moe en meer ruimte voor leuke dingen, meer kwaliteit van leven.

O ja en stoppen met roken is ook prima gelukt!