Recensie E.B. uit Rotterdam Rijnmond

Een half jaar geleden is er bij mij een carpaal tunnel syndroom gediagnosticeerd. Op advies van de handarts en een handtherapeut ging ik een brace dragen en oefeningen doen, een soort fysio-oefeningen. Dit hielp niet. Vervolgens is er een afspraak met de handarts gemaakt voor een operatie. Sinds een maand of twee kreeg ik ineens ook andere klachten, namelijk gewrichtspijn, spierpijn, moeheid, stijfheid. Ik kon nog maar moeilijk uit mijn stoel komen en ik kon ineens geen yoga meer doen. Het leek op reuma, echter de reumatoloog kon daarvoor onvoldoende aanwijzingen vinden. Niettemin kreeg ik een prednison injectie die meteen hielp ter verlichting van deze klachten. Alleen bleef het carpaal tunnelsyndroom ondanks de injectie nog steeds actief. Dus de operatie moest doorgaan. Vóór de operatie wilde ik toch nog acupunctuur proberen, op advies van een bevriende homeopathische arts. Sinds twee weken ben ik nu bij dr. Chen. Ik heb meer energie en de pijnen en de stijfheid zijn afgenomen. Met name de klachten aan mijn hand zijn voor 70% verminderd.  Alles voelt weer los en flexibel, en slapen gaat ook beter. Ik heb de operatie afgezegd.