Recensie van S.K. uit Rotterdam

Al 30 jaar kamp ik met heftige menstruatieklachten die ik jarenlang enigszins onderdrukt heb met de anticonceptiepil. Echter om de zoveel tijd werd mijn functioneren ernstig bedreigd door de heftige buikkrampen die soms wekenlang aanhielden. Door de jaren heen werden diagnoses gesteld als prikkelbaar darmsyndroom, overactieve bekkenbodem en onlangs mogelijk endometriose. Na vele pijnlijke ziekenhuisonderzoeken werd mij geregeld medegedeeld dat ik aan chronische klachten leed en dat ik maar een manier moest vinden om er mee te leven. Ik heb dozen pijnstillers en perspectiefloze tijden achter de rug.

Volkomen uitgeput door pijn en te weinig slaap heb ik me gemeld bij de praktijk van dokter Chen. Ik was nog niet bekend met de oosterse benadering van lichamelijke klachten. Na twee behandelingen was ik pijnvrij maar nog wel laag in mijn energie. De holistische benadering (lichaam en geest) van de heer Chen heeft mij geleerd dat klachten en de manier van leven nauw met elkaar samenhangen. De behandelingen zijn nagenoeg pijnloos en ik heb ze ervaren als zeer rustgevend. Dokter Chen is een zeer bekwame en vriendelijke beoefenaar van de Chinese geneeskunde. In ziekenhuizen voelde ik mij geregeld een nummer maar dokter Chen gaf mij de persoonlijke aandacht die ik als mens nodig had in mijn herstel. Naast de acupunctuur en andere methodes zoals Gua sha voorzag hij mij in voedingsadviezen. Hierdoor kreeg ik meer regie over mijn eigen gezondheid. Zijn website geeft bruikbare informatie om je eigen gezondheid verder vorm te geven. Ik ontdekte dat kleinere ongemakken door de vervolgconsulten aanzienlijk verbeterde. Ik had al jarenlang bloedend tandvlees, een ietwat hangend linkeroog en moeite met slaap. Zelf weet ik dat aan het ouder worden.

Inmiddels ga ik met meer energie, geduld en plezier door het leven. Ook mensen uit mijn werk- en sociale omgeving merken dat ik veel beter in mijn vel zit. Mevrouw Chen zorgt dezelfde dag nog voor een factuur die ik meteen kan declareren bij mijn ziektekostenverzekering. Ik raad iedereen aan om een consult aan te vragen bij gezondheidscentrum Chen.