Recensie van E.S. uit Rotterdam Kralingen

Door een flinke val op mijn knieën is er een beschadiging in mijn linkerknie opgetreden. De fysio vertelde mij dat het om een sesambotje gaat en dat deze iets uitsteekt. Verder heeft hij er niets aan gedaan. Door mantelzorg heb ik mijn knieën verwaarloosd en werden zij met de jaren stijver en gingen steeds meer kraken. Wij zijn opgegroeid met: ‘krakende wagens gaan lang mee’ maar als je de trap moeilijk op loopt en dit gepaard gaat met ‘muziek’, kraken en pangen van de spieren en banden en ook niet meer door je hurken kan zakken dan baal je daar flink van. Ook ben ik daar te jong voor om niets meer te kunnen doen.
Mijn zus had zelfs versleten knieën en liep bij de acupuncturist en ging steeds meer vooruit. Zodoende ben ik ook daar naar toe gegaan. Met de acupunctuurbehandelingen in combinatie met chinese kruiden wordt er iets aangewakkerd, mijn klachten worden ook steeds minder. Tijdens de behandeling voel ik mijn benen zwaar worden en hier en daar rondom de naalden kloppende bewegingen door mijn lijf gaan. Het werkt!  Door cupping en massage worden de spieren soepeler en wordt de doorbloeding beter. Ik ben in behandeling vanaf november 2019, eerst intensief 2 x per week en nu eens per week. Mijn linkerknie gaat nu stukken beter, maakt geen ‘muziek’ meer. Mijn rechterknie gaat ook al beter maar dat gaat wat gematigder omdat het sesambotje uitsteekt. Mijn gewrichten zijn echt verbeterd. De knieën worden sterker en binnenkort ga ik wat oefeningen doen om ook weer door mijn hurken te kunnen gaan. Verder komt mijn hele lichaam beter in balans door de acupunctuur en kruiden. Ik had ook last van hormonale transpiratie, dit is een stuk verminderd. Wonderbaarlijk is ook dat een bloedspin van 2 cm in mijn lever verdwenen is. Min of meer toevallig stuitte een bloedonderzoek daarop. Bij een echo bij de huisarts, twee jaar later, was er niets meer te vinden. Dit wordt nog bij het ziekenhuis gecontroleerd.