RSI behandelen met acupunctuur

RSI behandelen met acupunctuur

RSI behandelen met acupunctuur is een uitstekende optie. Wanneer u bij de huisarts komt en u krijgt de diagnose RSI, dan is de meest logische stap: rust houden en pijn bestrijden met medicatie. Dit pakt de RSI klachten aan, maar de oorzaak van RSI wordt niet weggenomen. Hierdoor is deze RSI behandeling vaak niet volledig effectief. Het is ook mogelijk om RSI te behandelen met acupunctuur, waarbij er een focus ligt op de basis. Dit pakt niet alleen de klachten aan, maar ook de oorzaak. Dit maakt het tot een effectieve keuze om RSI te behandelen met acupunctuur.

Behandeling van de muisarm (RSI)

RSI staat in de volksmond ook wel bekend als muisarm. De aandoening, voluit Repetitive Strain Injury, ontstaat door het steeds in verkrampte houding staan of zitten en door het maken van steeds dezelfde beweging. Het gebruik van de computermuis zorgt vaak voor RSI klachten en hier komt de term ‘muisarm’ vandaan. Acupunctuur werkt vanuit de gedachte dat geen enkele aandoening geheel op zichzelf staat. Deze behandeling uit de Chinese geneeskunde gaat uit van de hele mens, van top tot teen, en de hele gezondheid van deze persoon. Dit betekent eigenlijk dat we niet alleen kijken naar de klachten alvorens een acupunctuur behandeling. Ook de persoonlijke beleving nemen wij mee.

Acupunctuur als RSI behandeling

Wanneer wij RSI met acupunctuur behandelen, dan gaan we bij deze behandeling uit van de basis. Het kan heel goed het geval zijn dat er ergens in het lichaam een blokkering te vinden is in de banen die de energie geleiden. Deze onzichtbare banen die in het lichaam aanwezig zijn heten ook wel ‘meridianen’. De blokkade kan zorgen voor een verstoring van de balans in de tegengestelde energiestromen. Doordat de blokkades op meerdere punten in het lichaam op kunnen treden, kunnen deze blokkades zich uiten in verschillende klachten of functieverstoringen. Acupunctuur kan vervolgens worden ingezet voor de stimulering of juist de afremming van bepaalde energieën.

De energiehuishouding herstellen

Wanneer de energiehuishouding in het lichaam is verstoord, dan kan dit de oorzaak zijn van diverse aandoeningen. RSI is slechts één van deze aandoeningen. Bij acupunctuurbehandelingen komen er dunne naaldjes in het lichaam op punten die bijdragen aan het herstel van de energiehuishouding. In bepaalde gevallen is het aan te raden om aanvullend te behandelen met Chinese kruiden. Daarnaast kan het nodig zijn om uw dieet aan te passen. Wanneer dit nodig is, dan kunt u ook bij ons terecht voor een effectief dieet en lijfstijladvies.

Hoe de RSI behandeling met acupunctuur er voor u precies uitziet is niet standaard weer te geven. Ieder individu is anders, waardoor behandeling van RSI klachten niet effectief is met een standaard behandeling. Wij vormen de RSI behandeling volledig naar uw specifieke behoeften.

RSI klachten behandelen met acupunctuur

Ervaart u RSI klachten en zoekt u naar een effectieve behandeling zonder medicatie? Dan kunt u bij ons terecht voor een RSI behandeling met acupunctuur. U bent van harte welkom in onze acupunctuurpraktijk in Rotterdam.

Voor meer informatie, advies of een afspraak voor een intakegesprek kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.