Tennisarm

Tennisarm

Tennisarm is een ontsteking aan de buitenkant van de bovenarm nabij de elleboog. Tennissers kunnen dit het vaakst ervaren omdat het raken van een tennisbal stress veroorzaakt voor de elleboog. En dit zijn steeds repetitieve beweging waarbij de elleboog betrokken is. Kleine scheurtjes in de pees leiden dan snel tot irritatie, ontsteking en pijn. Al dan niet met uitstraling van de pijn naar de onderarmen, pols en hand (tennisarm). Meestal helpt het dan al enigszins om de elleboog rust te gunnen, activiteiten te vermijden die stress en ontstekingen kunnen veroorzaken.

Ongeveer 1,3% van de bevolking tussen de 30 en 64 jaar heeft weleens te maken gehad met symptomen van een tennisarm (Laterale epicondylitis). Iedereen die repetitieve bewegingen maakt waarbij de elleboog betrokken is, kan het dus krijgen.

Behandeling van tennisarm

Acupunctuur in combinatie met massage en kruiden is effectief gebleken voor de behandeling van tennisarm. Vooral kruiden die gericht zijn op het bevorderen van de doorbloeding en remmen van de ontstekingen. Recent onderzoek laat ook zien dat een gecombineerde behandeling van acupunctuur en TuiNa-massage de grootste klinische verbeteringen realiseert. In sommige gevallen treedt een volledig genezen al na 20 behandelingen op. Op basis van deze resultaten concluderen de onderzoekers ook dat acupunctuur en massage effectief zijn bij tennisarm voor atleten. Het combineren van de therapieën verhoogt daarnaast de positieve uitkomsten van de cliënt.

Uw Chinees Geneeskundige van Acupunctuur & Gezondheidscentrum Chen Rotterdam kan u gericht adviseren in uw situatie. Neem gerust contact met ons op.

Referenties