Chinese kruiden tegen coronavirus

Chinese kruiden tegen coronavirus

Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) gecombineerd met westerse geneeswijzen kan een belangrijke rol spelen in de behandeling van longontsteking. Longontsteking die is veroorzaakt door het coronavirus (2019-nCoV), volgens een Chinese expert in januari 2020. “TCM kan helpen de koorts verlichten, de progressie van de ziekte te remmen en complicaties te verminderen” zegt dr. Zhang Boli, één van de 14 leden van het nationale onderzoeksteam voor preventie en beheersing van de uitbraak.

Chinese kruiden effectief bewezen bij behandeling symptomen van het coronavirus

De huidige behandeling voor besmette patiënten is voornamelijk ondersteunend en gericht op het verlichten van de symptomen. Vooral dit laatste maakt de combinatie van TCM en westerse geneeskunde ook zo belangrijk, volgens Zhang. TCM versterkt namelijk het zelfgenezend vermogen van het lichaam om het virus te bestrijden, zegt hij en voegt toe dat dit reeds bewezen is door twee patiënten in Beijing en meerdere mensen in Wuhan die zijn genezen na een behandeling, gecombineerd met westerse geneeskunde. Hij geeft ook aan dat medicinale kruiden kunnen worden voorgeschreven om verschijnselen te behandelen van mensen die niet in kritieke toestand verkeren.

Op 24 januari jl., is namelijk een nationaal onderzoeksteam van 14 experts opgericht, onder leiding van de bekende ademhalingswetenschapper Zhong Nanshan. Daardoor wilt hij de uitbraak helpen onder controle te krijgen. “Momenteel worden actieve bestanddelen van medicinale kruiden verder onderzocht om daarmee te worden ingezet voor klinisch gebruik”, zegt Zhang.

Hier is een link naar het artikel:
http://www.china.org.cn/china/2020-01/28/content_75654186.htm

Wilt u meer weten over Chinese kruiden tegen coronavirus? Uw Chinees Geneeskundige van Acupunctuur & Gezondheidscentrum Chen Rotterdam kan u gericht adviseren in uw situatie. Neem gerust contact met ons op.