Ademcoaching

Ademcoaching

Ademen is een automatisch proces, maar het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend en zeker niet voor iedereen even fijn. Een ongezonde ademhaling komt vaker voor dan u denkt. Door allerlei prikkels die we dagelijks ervaren en dingen die we hebben meegemaakt te verwerken, weet ons lichaam vaak zelf niet meer hoeveel lucht het nodig heeft. De ‘natuurlijke ademhaling’ is dan verstoord. Met ademcoaching pakt u de controle over uw adem terug door, met behulp van een coach, uw natuurlijke manier van ademen te herstellen.

Gezond en ontspannen zijn

Al onze emoties en gedachten hebben invloed op onze ademhaling. Onbewust onderdrukken we met onze ademhaling onze emoties en gevoelens. Deze emoties hopen zich op in ons lichaam, waardoor de energiestroom (Qi-stroom) blokkeert. Uiteindelijk kunnen hierdoor fysieke en emotionele klachten ontstaan.

Wanneer u efficiënt ademt, wordt uw lichaam gereinigd van ongewenste afvalstoffen, worden uw longen versterkt en wordt uw immuunsysteem geharmoniseerd. Uw gedachten komen tot rust waardoor u uw stressniveau beter kunt beheersen. Bovendien verlaagt u uw hartslag en kunt u meer energie krijgen om de veerkracht te verbeteren en uzelf in staat te stellen uw volledige potentieel te bereiken.

Stress tegengaan op een effectieve wijze

Stress is een probleem waar veel mensen mee te maken hebben. Keer op keer zien we dat mensen zich overweldigd voelen door de druk waarmee ze worden geconfronteerd als onderdeel van het moderne leven. Wanneer iemand onder stress staat, verandert zijn ademhalingspatroon. Meestal haalt een angstig persoon kleine, oppervlakkige ademhalingen, waarbij hij zijn schouders gebruikt in plaats van zijn middenrif om lucht in en uit zijn longen te verplaatsen. Deze manier van ademen verstoort de balans van het lichaam.

Oppervlakkig overademen of hyperventilatie kan angstgevoelens verlengen door de symptomen van stress te verergeren. Het beheersen van uw ademhaling kan veel van deze symptomen helpen verbeteren.

Een van de meest effectieve manieren om zelf met stress om te gaan is door bewust te ademen. “Door meer bewustzijn en vertrouwen op te bouwen, kunt u de adem gebruiken om het parasympathische zenuwstelsel te activeren. Door bewust te ademen verbreekt u de vicieuze cirkel en leert u weer hoe u tot rust komt.”, aldus Jasper Heijster van Adem en Rust.

Ademcoaching door Adem en Rust

Adem en rust logo

Wij zijn sinds augustus 2021 een samenwerking aangegaan met Jasper Heijster van Adem en Rust in Vlaardingen. Ademcoaching in combinatie met de Chinese geneeskunde biedt u een complete aanpak om aan een goede gezondheid en welzijn te werken. Jasper bespreekt met u tijdens de intake waar u tegenaan loopt en wat u wilt bereiken. Tijdens de ademsessie zal hij gebruikmaken van de verbonden ademhaling. De in- en uitademing zijn dan aan elkaar verbonden, zonder pauzes. Deze ademtechniek zal de spanning in uw lichaam doen loslaten. De sessie eindigt in een rustfase, waarin u diepe ontspanning zult ervaren.

“Een sessie van Jasper is meer dan ademen alleen, ook hebben we voor en na het ademen over veel andere zaken fijn gesproken. Na elke sessie voelde ik mij geweldig en ik merkte dat ik in die weken veel bewustere en betere keuzes maakte.”
– Deelnemer

Ademtherapie helpt u de controle over uw adem weer terug te pakken. U leert om weer gezond en ontspannen te ademen. Hierdoor krijgt u meer energie en zult u beter in uw vel zitten.

Wilt u meer weten over ademcoaching? Jasper biedt u ademcoaching vanuit passie voor de adem en een goede gezondheid en altijd onderbouwd vanuit fysiologisch oogpunt.
Bekijk hier de website van Adem en Rust.