Cellulite

cellulite acupunctuur

Cellulite, ook bekend als ‘sinaasappelhuid’, ontstaat door een slechte vochtafvoer in de huid rond de billen en dijen. Als gevolg hiervan kunnen knobbels en kuiltjes in de huid in dit gebied ontstaan. Afvalstoffen kunnen minder goed worden afgevoerd en de doorbloeding raakt gestagneerd.

TuiNa-massage om cellulite te verminderen.

TuiNa-massage is zeer geschikt om de doorbloeding in de fascie (het bindweefsel) en de huid te verbeteren evenals eventuele stagnaties en verklevingen te verminderen. Het afvoeren van de afvalstoffen via het lymfesysteem zal hierdoor stimuleren. De specifieke TuiNa-massage om cellulite te verminderen is in het begin gevoelig door de obstructies en verhardingen in het weefsel maar al na enkele behandelingen zal de gevoeligheid minder zijn en kan de TuiNa-massage op een steeds dieper en intensiever niveau plaatsvinden.

Een TuiNa-massage is om verklevingen in de fascie los te maken ook als er nog geen sprake is van cellulite. Door middel van palpatie door de TuiNa-therapeut is snel vast te stellen of een TuiNa-massage nodig is.

Cupping-therapie

Cupping vemindert cellulitis

Cupping is een vorm van alternatieve therapie om pijn te verlichten door de bloedstroom in het getroffen gebied te verbeteren. Door tijdens de behandeling gebruik te maken van cups is de werking zeer krachtig en effectief. De cups stimuleren direct de doorbloeding en doorstroming van Qi. De verklevingen zullen naar de oppervlakte komen waardoor de blokkades worden opgeheven. Het afvoeren van de afvalstoffen die vrijkomen gebeurt direct.

Cupping vermindert cellulitis op 3 belangrijke manieren

  • Het bevordert een gezonde circulatie van voedingsrijk bloed en verjongt de huid en onderliggende weefsels.
  • Het helpt het verharde bindweefsel onder de huid uit te rekken en te ontspannen, waardoor de elasticiteit toeneemt en de kuiltjes van cellulitis worden verminderd.
  • Het stimuleert de lymfestroom, onderdeel van het natuurlijke ontgiftingssysteem van uw lichaam. Dit helpt bij het afvoeren van vochtretentie die het uiterlijk van cellulitis benadrukt.

Uw Chinees Geneeskundige van Acupunctuur & Gezondheidscentrum Chen Rotterdam kan u gericht adviseren in uw situatie. Neem gerust contact met ons op.