Regelmatig bewegen en acupunctuur

Regelmatig bewegen en acupunctuur

Lichaamsbeweging verbetert de bloedsomloop, vermindert stress, helpt bij de regulering van de bloedsuikerspiegel en draagt bij aan uw hart. Voor velen van ons staan is een gebalanceerd dieet, regelmatig sporten en voldoende slaap belangrijk. Maar heeft u er ooit over nagedacht om regelmatige acupunctuur in uw zelfzorgroutine op te nemen? In dit artikel leggen wij het belang uit van regelmatig bewegen en acupunctuur.

Regelmatige acupunctuurbehandelingen krijgen is als het onderhouden van een auto. Als uw auto een onderhoudsbeurt krijgt, rijdt hij goed en verkleint u de kans op problemen. Hetzelfde geldt voor uw lichaam. Acupunctuur kan veel aandoeningen behandelen. Als u regelmatig wordt behandeld, heeft u minder kans om bepaalde aandoeningen of symptomen ervan te krijgen. Sporten kan zeker de geest kalmeren en helpen om te ontstressen, maar de effecten zijn vaak voor korte tijd. Terwijl een combinatie met reguliere acupunctuur een langduriger effect kunnen hebben. Regelmatig bewegen en acupunctuur biedt de volgende werkingen:

Verminderde spier- en gewrichtspijn

Tijdens een acupunctuurbehandeling maakt het lichaam hormonen vrij die endorfines heten. Endorfines zijn de natuurlijke pijnstillers van uw lichaam, waardoor u zich alert, ontspannen en mobiel voelt. Aangezien dit de natuurlijke manier van het lichaam is om pijn te verlichten, kunnen mensen die pijnstillers nemen hun dosis medicijnen verminderen. De meest voorkomende behandeling van spierpijn is pijnmedicatie, die bijwerkingen kan hebben.

Daarnaast biedt het vrijkomen van endorfine meer voordelen dan alleen het verminderen van pijn. Endorfines vermindert stress, wat op zijn beurt het hele lichaam helpt te ontspannen.

Kans op blessure verkleinen en snel herstel

Acupunctuur voorkomt blessures door een neurologische en cardiovasculaire balans te creëren, die een natuurlijke homeostase in uw lichaam ondersteunt. Regelmatige behandelingen tussen de trainingen en na een wedstrijd minimaliseren spiervermoeidheid en spierpijn, verhogen de energie (Qi) en zorgen voor een snel herstel. Het bevordert ook een diepere, meer rustgevende slaap. Hiermee herbouwt het spierweefsel zich en herstelt uw energie op een effectievere wijze.

Verbetering van energie en uithoudingsvermogen

Acupunctuur reguleert het zenuwstelsel, wat helpt om energie en uithoudingsvermogen te verbeteren. Dit leidt namelijk tot betere sportprestaties. Ook het richten op de acupunctuurplaatsen die verband houden met de lever- en longfunctie, samen met het spijsverteringsstelsel, kan u een energieboost geven. Het vergroot uw uithoudingsvermogen door de blokkades op te heffen en de stroom van Qi te bevorderen.

Uithoudingsvermogen acupunctuur

Acupunctuur is in staat om spanning weg te nemen waardoor u zich zich ontspannen voelt. Bij elke volgende behandeling vermindert er meer spanning waardoor de spier vrij kan bewegen.

Zodra een dunne acupunctuurnaald op specifieke punten is ingebracht, wordt spierpijn verlicht door het activeren van natuurlijke pijnstillers in het lichaam, via het zenuwstelsel. Hoe vaak u een behandeling krijgt is afhankelijk van uw situatie en wensen. Dit stemt uw behandelaar met u af.

Wilt u meer weten over regelmatig bewegen en acupunctuur? Uw Chinees geneeskundige van Acupunctuur & Gezondheidscentrum Chen Rotterdam kan u gericht adviseren in uw situatie. Neem gerust contact met ons op.